Müslüm Gürses'in Kayıp Şarkıları "Tozlu Raflar" Albümünde Buluştu
Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses'in vefatının ardından gün yüzüne çıkmamış şarkıları, sevenleriyle buluşuyor. Elenor Müzik, uzun yıllar boyunca korunan ve korsan müzik piyasasından uzak tutulan Gürses'in eserlerini, "Tozlu Raflar" adını taşıyan özel bir albümde bir araya getiriyor. Mahzendeki Şarkılar albüm serisinin bir parçası olarak sunulan bu özel albüm, Gürses'in sevenleri için adeta bir armağan niteliğinde.
Elenor Müzik'in sahibi Muhteşem Candan, Beykoz Kundura'da düzenlenen tanıtım programında yaptığı açıklamada, "Mahzendeki Şarkılar" albüm serisinin yeni halkasında, Müslüm Gürses'in vefatının 11. yılında hayranlarıyla buluşturdukları 6 şarkıyla tekrar merhaba dediklerini belirtti. Candan, albümdeki şarkıların Müslüm Gürses'in sahneye yansıtılmış hologram görüntüsü eşliğinde ve canlı orkestra ile seslendirildiğini vurgulayarak, "Bugün aramızda olmayan ve çok özlediğimiz Müslüm Gürses'i bu şekilde izlemek, sanırım Türkiye'de bir ilk oldu" dedi.
Candan, Müslüm Gürses'in hatırasını yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, albümde yer alan şarkıların, Elenor Müzik arşivindeki yayınlanmamış kayıtlarından oluştuğunu ve benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti. Projenin yürütücü yapımcısı Emre Tuzla ise albüm hazırlıklarının yaklaşık 5 ay sürdüğünü ve özel bir deneyim sunmak için titizlikle çalıştıklarını aktardı. Albüm kayıtlarında Müslüm Gürses'in orijinal sesinin korunduğunu ve şarkılardaki enstrüman kayıtlarının stüdyoda yeniden yapıldığını ifade etti.
Tozlu Raflar albümünde yer alan şarkılar arasında "Çok Sevdim (Söyleyemedim)", "Sevda Kurbanı", "Altın İken Tunç Oldum", "Çöpçatan" ve "Ah Bu Dünya" gibi Müslüm Gürses'e ait eserlerin yanı sıra, "Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" şarkısının da yer aldığı belirtildi. Bu özel albüm serisinin ilkini 2017'de, ikincisini 2019'da ve üçüncüsünü ise 2022'de piyasaya sürüldüğü kaydedildi.
"Tozlu Raflar" albümü, Müslüm Gürses'in unutulmaz eserlerini sevenleriyle buluşturarak onun müzik mirasını yaşatmaya devam ediyor.