Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Müzik Hakkında..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan f4tih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

f4tih

Aktif Üye
Akustik Gitar
Solist
Merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştığım kendi sözlerimden ve kendi bestelerimden oluşan 7 adet şarkı var.
Bu şarkıları tamamladım. Fakat şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Bir stüdyo ile görüştüm, 7 şarkı ve yayımlanması için 2000 lira fiyat verdi. Bu fiyat sizce uygun mu?
Hangi şirketle anlaşmalıyım, ve bu şirketlerle nasıl iletişim kurmalıyım, bu konularda hiç bilgim yok.
Sözler ve besteler bana ait, telif haklarını nasıl almalıyım?
Çevremdeki arkadaşlarımdan duyduğuma göre netd ve kesfetfm tarzı yerlerle paylaşmak isim için çok önemli bir şeymiş. Sizce mantıklı mı?

Biliyorum çok fazla soru sordum.. Ama işin bu kısmına daha önce hiç girmedim.
Coverlerimi yaptım, attım youtube'a.

Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Müzik Hakkında..

Çok teşekkür ederim.

Fiyatın içerisine mix mastering ve aranje dahil. Altyapı da onlara ait. Arkadaşlarımla bu konuyu görüştüm çok kez ve hepsi değmeyeceğini söyledi. Önce biraz isim yapmam gerektiğini söylediler. Ama nasıl isim yapabilirim ki sonuçta Youtube'a bir şarkı atıyorum en çok dinlenmem 1,5 bin. O da en çoğu. Bu işi ciddi yapmak istiyorsak yatırım yapmak şart. Bu konuda fikirleriniz neler? Kendi başıma bir şeyler yapmayı deniyorum uzun bir süredir ancak bir yere varamadım.
Stüdyo da çalışmak mı değmeyecek? Eğer öyleyse bence hatalı. Eğer kendiniz profesyonele yakın işler yapamıyorsanız evde, kesinlikle bir profesyonel ile çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. İsim yapmak için sürekli şarkı yayınlamak gerekiyor. Aynı...
Merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştığım kendi sözlerimden ve kendi bestelerimden oluşan 7 adet şarkı var.
Bu şarkıları tamamladım. Fakat şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Bir stüdyo ile görüştüm, 7 şarkı ve yayımlanması için 2000 lira fiyat verdi. Bu fiyat sizce uygun mu?
Hangi şirketle anlaşmalıyım, ve bu şirketlerle nasıl iletişim kurmalıyım, bu konularda hiç bilgim yok.
Sözler ve besteler bana ait, telif haklarını nasıl almalıyım?
Çevremdeki arkadaşlarımdan duyduğuma göre netd ve kesfetfm tarzı yerlerle paylaşmak isim için çok önemli bir şeymiş. Sizce mantıklı mı?

Biliyorum çok fazla soru sordum.. Ama işin bu kısmına daha önce hiç girmedim.
Coverlerimi yaptım, attım youtube'a.

Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar. 2000 TL fiyatı ben uygun buldum. Tabii içerisin de neler dahil ona göre değişebilir. Müzisyenler, aranje, mix ve mastering vs dahil ise gayet uygun bir fiyat. Telif hakkı için ise Notere gitmelisiniz diye biliyorum. NetD gibi yerler de paylaşmak popülerlik açısından bence çok faydalı değil. Ancak İnternette bilinirlik daha doğrusu var oluş sergilemek açısından gayet mantıklı. Ancak Netd tarzı platformlar yerine sosyal medya PR'ı daha faydalı da olabilir.

Çok teşekkür ederim.

Fiyatın içerisine mix mastering ve aranje dahil. Altyapı da onlara ait. Arkadaşlarımla bu konuyu görüştüm çok kez ve hepsi değmeyeceğini söyledi. Önce biraz isim yapmam gerektiğini söylediler. Ama nasıl isim yapabilirim ki sonuçta Youtube'a bir şarkı atıyorum en çok dinlenmem 1,5 bin. O da en çoğu. Bu işi ciddi yapmak istiyorsak yatırım yapmak şart. Bu konuda fikirleriniz neler? Kendi başıma bir şeyler yapmayı deniyorum uzun bir süredir ancak bir yere varamadım.

Çok teşekkür ederim.

Stüdyo da çalışmak mı değmeyecek? Eğer öyleyse bence hatalı. Eğer kendiniz profesyonele yakın işler yapamıyorsanız evde, kesinlikle bir profesyonel ile çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. İsim yapmak için sürekli şarkı yayınlamak gerekiyor. Aynı Youtube içeriği gibi. Aslında bu kadar net parametrelere sahip değil. Çünkü biliyorsunuz bir manavda sanatçı! olabiliyor ülkemiz de. Ancak istikrarlı bir şekilde şarkı üretip kaydetmek, sosyal medya da var oluş sergilemek, ayrıca işbirlikleri bu işin en basit başlangıcı diye düşünüyorum. Yine olacak diye bir şey yok ama en azından somut adımlar atmış olursunuz.

Çözüm
Bu konuda çok yardıma ihtiyacım vardı. Tüm sorularımı cevaplandırdınız. Gerçekten çok teşekkür ederim. <3

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri