Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Müzik Kulağı Sonradan Gelişir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rascoe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rascoe

Yeni Üye
Piyano
Merhabalar, bir süredir piyano/org çalıyorum gayet güzel ilerliyorum fakat canımı sıkan bir durum var: Müzik kulağım yok ya da çok az var yakın sesleri vs ayırt edebiliyorum fakat sesleri DO RE Mİ diye ayırt edemiyorum veya kulaktan herhangi bir şarkı çalamıyorum. tabii ki bu durum beni enstruman çalmaktan alıkoymayacak fakat sadece merak ediyorum bu enstrumanlarda ilerledikçe müzik kulağım gelişir mi? Veya bu durumun bana ne gibi dezavantajları olur? Bilen hocalarım yorum yaparsa çok sevinirim

Merhabalar, bir süredir piyano/org çalıyorum gayet güzel ilerliyorum fakat canımı sıkan bir durum var: Müzik kulağım yok ya da çok az var yakın sesleri vs ayırt edebiliyorum fakat sesleri DO RE Mİ diye ayırt edemiyorum veya kulaktan herhangi bir şarkı çalamıyorum. tabii ki bu durum beni enstruman çalmaktan alıkoymayacak fakat sadece merak ediyorum bu enstrumanlarda ilerledikçe müzik kulağım gelişir mi? Veya bu durumun bana ne gibi dezavantajları olur? Bilen hocalarım yorum yaparsa çok sevinirim
Merhaba 😊 Evet kulak sonradan gelişir. Ancak enstrumanı çaldıkça olacak gelişim eğitimle alınacak gelişime nazaran daha az olacaktır. Müziğin temelinde duyum çok önemli. Teorik ve uygulamalı olarak “ses tanıma çalışmaları,” “kulak eğitimleri” ve sonrasında gelecek ve piyano çalımına da katkı sağlayacak olan “solfej okuma” çalışmaları yapmanızda fayda olacaktır. Bu bağlamda müziği duymak da bakış açınızı değiştirecek, enstrumanınızda ve hissiyatınızda gelişimlerin önünü açacaktır. Sevgiler 😊

Selam. Sesleri ayırt edebilmen bence pekala müzik kulağının olduğu anlamına gelir. Ancak Do, re, mi şeklinde ayırt etmek zaten yeni başlayanlar için zor olacaktır. Bu yüzden hiç kafana takma. Güzel bir enstrümanla başlamışsın. Piyano, ezgisel belleğini, ritmik hafızanı, tonal duygu gibi bir çok alanda gelişim sağlatacaktır. Bol bol solfej okuyarak müzik kulağını sonradan geliştirebilirsin. Sokak da, yemekte, yürürken, okuldayken sürekli bir şarkının solfejini yapmaya çalış. Bu da seni geliştirecektir. Sözün özü varolan müzik kulağı sonradan tabii ki gelişir.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri