Merhabalar,
Ben kendi enstrumanım gitardan bir fikir paylaşmak istedim.
Bazen çok fazla sıkılınca, en çok dinlediğim şarkıların (sürekli güncellenen 50-60 şarkılık bir playlist) o an ki ruh halime göre akor dizilimlerini birleştiririm, daha sonra tonu kendime göre ayarlarım ve ortaya onlardan bağımsız bir melodi çıkar. Anadolu Rock, Trap Müzik ve bir de türkünün karışımı bir şey. Yani evet tamamen kendi melodim olur ama referans alarak yaparım bunu, referans aldığımda dediğim gibi; sürekli dinlediğim şarkılar, tabii bu benim yöntemim.
Çok fazla şarkı (tür ayırmaksızın) dinlemekte aşırı derecede önemli. Aslında müzik içinde her şey kulaktan geçiyor, müzik kulağımızdan. Müzik kulağımızı bir kas gibi düşünelim, nasıl bir sporcu şınav mekik çektiği zaman kasları gelişiyorsa, çok fazla şarkı dinlemekte kulağımızı geliştirecektir. Doğaçlama yapabilmemiz için daha önce yapılmış doğaçlamalardan fikir almak hiçte kötü bir fikir değil bence.
Ve son olarakta hayal etmek. Akorlarımızı seçtik, nasıl bir şey olabileceği hakkında bir fikrimiz de var. Geriye kaldı kurgumuz. Bunu kafamızda kurgulamalıyız. Örnek olarak bir gece yarısı yolda yürüyen bir adam olsun kurgumuz. Akorlara öyle vuracağız kı sanki adam piyanonun üzerinde yürüyormuş gibi hissedilecek.
Tüm bu yazmış olduklarım bir garip müzisyenin kendi başına, kendi kafasından oluşturduğu ve sürdürdüğü fikirlerdir. Bir resmiiyeti, kuralı var mıdır; bilmiyorum. Ancak benim işime çok fazla yarıyor. Umarım sizin de işinize yarar. Kolaylıklar dilerim ♡