Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Yeni Başlayacak İçin Elektrogitar Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ArdaPrV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ArdaPrV

Yeni Üye
Elektro Gitar
Öncelikle söylemem gereken şeyler azda olsa gitar çalmayı biliyorum ama hiç elektro çalmadım ilk olacak. System of a down, AC/DC, The Rolling Stones, Aerosmith, Scorpions, The Clash, Metallica, vb müzik grupların şarkılarını çalmak istiyorum arada anadolu rock da çalabilirim. Ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Ek olarak birazda olsa bilmem gerekenleri söylerseniz sevinirim. Bütçem ise 20k civarı aksesuarlar dahil

Kardeşim hoş geldin! Öncelikle müzik zevkin harika, klasik rock ve metal ağırlıklı çalmak istiyorsan hem ton hem de rahatlık açısından sana uygun bir elektro gitar seçmek önemli.

Yeni BaşlayanlarGitar Önerisi:
Bütçene göre sıfır ve ikinci el seçenekler var. Eğer sıfır düşünüyorsan:
  • Cort X300/X500 → Floyd Rose’lu, manyetikleri güzel, metal ve rock için gayet iyi.
  • Yamaha Pacifica 612V → Single coil + humbucker kombinasyonu var, hem rock hem anadolu rock için uygun.
  • Ibanez RG serisi (RG421, RG550 vs.) → Metallica, SOAD gibi gruplara çok uygun.

İkinci elde ise Epiphone Les Paul Standard, PRS SE Custom 24, ESP LTD EC-256 gibi gitarlar çok iyi olur.
Amfi ve Aksesuarlar:
  • Amfi olarak Boss Katana 50 veya Blackstar ID Core 20 alabilirsin, efektleri falan da var.
  • Pedal alayım mı? dersen, başlangıç için amfilerin efektleri işini görür ama ileride bir Overdrive (TS9 veya Boss SD-1) ve Distortion (Boss DS-1 veya MXR Distortion+) alabilirsin.
  • Tuner, kablo, pena, askı, gitar çantası gibi şeyleri de hesaba kat.
Bunları bilirsen senin için faydası olur,
  • Elektro gitarda tel yüksekliği (action), manyetik seçimi ve amfi ayarlarını öğrenmelisin.
  • Power chord’ları, palm mute, downpicking (Metallica sağ olsun) ve bend’leri çalış.
  • SOAD gibi gruplar drop tuning (Drop C, Drop D) kullanıyor, akort değiştirmeye alışman lazım.

Son olarak gitarı denemeden alma, rahat hissettiğin modeli seç. Uğra takıldığın yerde yaz!

@icerik Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Yamaha Pacifica 612V sanırım beni tamamen yeterli şekilde tatmin eder gibi duruyor umarım yanılmıyorumdur ancak önerdiğiniz ürünler ne yazık ki bütçemi fazlasıyla aşıyor.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri