Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

40.000TL Dijital Piyano Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan just4poti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

just4poti

Yeni Üye
Piyano
Merhaba 8 senedir müzikle ilgilenen kız kardeşim icin piyano önerisi arıyorum şuanda medeli DP-10 kullanmakta ancak daha gelişmiş ve 3 pedallı bir piyano istiyor benim aklımda kurzweil cup m1 var sizin öneriliniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim
Bütçe 40k
sıfır olması daha iyi olur

selam hocam,

kız kardeşin 8 senedir çalıyorsa dp-10’dan sonra “daha gelişmiş, 3 pedallı dijital piyano” geçişi baya rahatlatır. bu işte marka/model kadar iki şey önemli bence: tuşe hissi (hammer action) ve pedal setinin sağlamlığı. çünkü iyi pedal + iyi tuşe olunca evde çalışmak resmen “piyano gibi” hissettiriyor.

kurzweil cup m1 kötü bir seçenek değil, aklında olması normal. ama 40k bandında sıfır bakıyorsan ben olsam aynı gün gidip şu alternatifleri de denemeden karar vermezdim:

• yamaha ydp (arius serisi): güvenli liman. bulması kolay, servis işleri rahat, ikinci el değeri de fena değil.
  • roland rp / hp serisi: tuşe ve özellikle kulaklıkla çalışma tarafı çok iyi oluyor. evde sessiz çalışacaksa baya keyifli.
  • kawai kdp serisi: tuşe hissini seven çok kişi var. klasik/etüt ağırlıklı çalıyorsa özellikle denemeye değer.
  • casio celviano ap serisi: fiyat/performans olarak üzmeyen modeller çıkıyor.
mağazada 5 dakikada şunları test edin, hemen “tamam bu” dedirtiyor bazen:

• en kısık tonda çalınca sesler düzgün geliyor mu (piyanissimo)
  • aynı notayı hızlı hızlı tekrar edince tuş takılıyor mu
  • pedalda boşluk, gıcırtı, temassızlık var mı
  • kasa/stand sallanıyor mu (bazılarında can sıkıyor)
ben olsam şöyle yaklaşırdım: klasik ve etüt ağırlığı varsa kawai tarafına ciddi bakardım, kulaklıkla çok çalışacaksa roland öne çıkar, “garanti olsun, her yerde bulunsun” diyorsanız yamaha ydp üzmez.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri