Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Elektro gitar önerisi

zPastwL

Yeni Üye
Keyboard
Dostlar selamlar. Elektro hiç kullanmadım, daha doğrusu hiç gitar kullanmadım bütçe 5-15k civarlarında. İnstagramdan gördüğüm bir video da lavuk 45$'a temu'dan kit almış topluyordu her şeyi vardı gitarın güzele benziyordu aslında öyle bir şey yapasım var ya sıfır ya da ikinci el de alabilirim İzmir içinde var ise iyi olur. Sizlerin önerileri nedir. Bütçede amfi de dahil.

Dostlar kimse bir şey demiyor ben 9k ya arkadaştan temiz 1 senelik telleri yenilenen perdeleri yağlanan Zakk Wylde Signature 10-46 setli jackson js11 almayı düşünüyorum tek eksiğim amfi önerisi şimdi evde Minton marka no name muhtemelen 2+1 hoparlörüm var sesini beğendiğim pc de kullanıyorum buna taksam amfi niyetine ses almak için sadece geçici süre idare eder mi yoksa amfide mi alayım gitarla beraber

Hoş geldin, güzel bir başlangıç niyetin var. Öncelikle şunu net söyleyeyim: PC hoparlörü ya da 2+1 sistem üzerinden gitar sesi almak mümkün ama gitarın gerçek ton karakterini vermez. Gitar sinyalinin empedans yapısı farklıdır ve bilgisayar hoparlörü o sinyali gitar tınısına uygun şekilde işleyemez. Duyacağın şey “gitar sesi” değil, düz bir line ses olur. Bu seni yanlış yönlendirebilir ve gitarın iyi mi kötü mü olduğuna dair hatalı bir izlenim oluşturabilir.

9k’ya bakımları yapılmış bir JS11 başlangıç için gayet mantıklı. Hatta gitarın temiz olması, perdelerin yağlanmış olması, tellerin yeni olması gibi faktörler oldukça olumlu.

Bu noktada en sağlıklısı şu olur:
Alacağın gitarla birlikte mümkünse küçük de olsa gerçek bir gitar amfisi edinmen. Başlangıç için watt’ın düşük olması sorun değil hatta avantaj. Öneriler:

• Blackstar Fly 3 (ev için ideal, doğal gitar tonu verir)
  • Laney LX10 (sade ve işlevsel, sağlam başlangıç tonu)
  • Marshall MG10 (klasik bir başlangıç seçeneği, güvenilir)

Ek olarak bir tavsiye: Başlangıç aşamasında “uğraştıran” bir süreç yerine seni çalmaya teşvik eden, her açtığında gitarın sesiyle motive eden bir kurulum önemli. Kit toplayarak gitar yapmak keyiflidir ama teknik bilgi ister ve ilk gitar için doğru yön olmayabilir.

Soruların olursa yine yaz, elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri