Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Emin Olamayıp Başa Dönme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Voth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Voth

Yeni Üye
Elektro Gitar
Merhaba arkadaşlar,

Şimdiden cevap veren vermeyen herkese teşekkürler. Çok güzel bir community'e benziyor burası sizden bol bol yararlanmayı düşünüyorum 😅

31 yaşında elektro gitara başlamaya karar verdim, aktif olarak 4 aydır gitar çalışıyorum. Yousicion , Deniz Sayman (Udemy) , Selim ışık (Udemy + kitap) beraber bir harman olarak gitmek istedim.

Sorunlarım ve sorularım şu şekilde
1 -
Çalarken bazen serçe(nadirde olsa yüzükle de) parmağımı ilk koyuş anımda alt teli susturduğumu fark ettim. Buda beni en başa temel egzersizlere dönmeye itti.

2 - Yousicion'da hammer on - pull off - slideları falan geçmiştim ama sanki bir şeyler eksik gibi tuşe dedikleri o müziğin içine tam giremiyorum. Ezbere gördüklerimi basıyorum gibi hissediyorum.

3 - Riffleri yada melodileri parça parça ayırınca güzel çaldığımı hissediyorum ama 3 melodiyi birbirine eklemem gerektiğinde gerçekten zorlanıyorum.

4 - Doğrumu yaptım yanlış mı yaptım seviye olarak ilerledim mi bir tekniği gerçekten iyi öğrendim mi gibi durumlara emin olamıyorum ondan durmadan başa dönmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Buna nasıl emin olurum. Her egzersizimi metronomla yaparım. Bileğim ağrıyıncaya kadar egzersizler yapıyorum. Tanıdığım bir arkadaşım da yok müzikle ilgilenen bak kardeş şu yanlış bu doğru gibi.

5 - İzmirde böyle gitarcıların olduğu bir yer var mıdır gidelim konusalım fikir alalım fikir verelim beraber bir şeyler deneyelim ufkumuz açılsın.

Genel bir antrenman programımıda atıyorum belki eksik fazla vardır. parantez içindekiler bpmler
ISINMA (100)

klavyenin ilk 4 perdesi
in çık 0 - 1
in çık 0 - 2
in çık 0 - 3
in çık 0 - 4
in çık 1 - 2
in çık 2 - 3
in çık 3 - 4
in çık 1 - 3
in çık 2 - 4
in çık 1 - 4
çapraz parmak in çık 1 - 2
çapraz parmak in çık 2 - 3
çapraz parmak in çık 3 - 4
in çık 1 - 2 - 4
in çık 1 - 3 - 4

Tüm telleri yataş git gel
in çık 1 - 2 - 3 - 4
in çık 1 - 3 - 2 - 4

Tüm telleri dikey git gel
in çık 1 - 2 - 3 - 4
in çık 1 - 3 - 2 - 4

Major minor dizi alıştırma (100)

10 X Am dizi
10 X A dizi
10 X 8 lik Am dizi
10 X 8 lik A dizi
A dizi klavye git gel,
5. telden Am dizi klavye git gel

Deniz sayman 2 adet gitar riffi çal (100)

Deniz sayman 2 adet melodileri metronomla çalış (60)

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri