Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Keman alma yardımı ve öneri

Thearsiii

Yeni Üye
Piyano
Arkadaşlar merhaba
33 yıllık, çek yapımı bir el yapımı keman var, alaturkaya göre de ayarlanmış
Bakımları herşeyi yeni yapıldığı söyleniyor ve videosunu da izledim sesini duydum.
4000 tl civarında satılıyor ikinci el olarak
Ben de keman eğitimine hem yeni başlayacam hem orta ileri seviye bir şey almayı hedefliyorum
Hem batı hem alaturka çalacam.
Alınır mı?
33 yıllık olması eski demek mi? Eski olması daha mı iyi?
Yardımcı olur musunuz?
1000237285.webp
1000237277.webp

Selamlar. 4000 TL anlatılan keman için çok çok iyi bir fiyat gibi gözüküyor. Eğer gerçekse 33 yıllık olması çok daha iyidir. Ayrıca görüntüsü de çok hoş. Arka kapak çift kapaktan oluşmuş gözüküyor. Kemanın tonunu gösteren video varsa ekleyin ona göre daha net bir yorum yapayım. Eğer her şey anlattığınız gibiyse kaçırmayın bence. Direkt satın alın.

Selamlar. 4000 TL anlatılan keman için çok çok iyi bir fiyat gibi gözüküyor. Eğer gerçekse 33 yıllık olması çok daha iyidir. Ayrıca görüntüsü de çok hoş. Arka kapak çift kapaktan oluşmuş gözüküyor. Kemanın tonunu gösteren video varsa ekleyin ona göre daha net bir yorum yapayım. Eğer her şey anlattığınız gibiyse kaçırmayın bence. Direkt satın alın.
Video ekleyemiyorum sahibinden üzerinden çünkü link bırakıyım bi bakın size zahmet

Bir de 33 yıllık, eski olması daha mı iyi?

Son düzenleme:
Şimdi inceledim. Bana garip bir fiyat geldi. Tam çalmadan bilinmez ama şu an her şey iyi gözüküyor. Tonunu da beğendim şahsen. Bu fiyat için söylüyorum. Fiyat performans bir ürün.

Bir enstrümanın eski olması tabii ki de iyi. Ne kadar eski o kadar iyi tonlu demektir bir açıdan. Ancak ne kadar eski o kadar bakımsız da denenebilir. Dediğim gibi alıp çalmadan kesin bir şey demek hata olur ama iyi gözüküyor. Bence alınabilir.

Şimdi inceledim. Bana garip bir fiyat geldi. Tam çalmadan bilinmez ama şu an her şey iyi gözüküyor. Tonunu da beğendim şahsen. Bu fiyat için söylüyorum. Fiyat performans bir ürün.

Bir enstrümanın eski olması tabii ki de iyi. Ne kadar eski o kadar iyi tonlu demektir bir açıdan. Ancak ne kadar eski o kadar bakımsız da denenebilir. Dediğim gibi alıp çalmadan kesin bir şey demek hata olur ama iyi gözüküyor. Bence alınabilir.
Mesela alsam ve bakıma ihtiyacı varsa, bakım masrafları çok mu olur?
Satıcıya kırık çatlak vs gibi şeyler var mı diye sorayım mı?

Mesela alsam ve bakıma ihtiyacı varsa, bakım masrafları çok mu olur?
Satıcıya kırık çatlak vs gibi şeyler var mı diye sorayım mı?
Tabii ki de sorun. Keman bakım masrafları ortalama 3500’den başla 5000, 6000 TL’ye kadar çıkar. Daha ucuzunu da bulmak mümkün. Ancak bu ne sorunu olduğuna göre değişir. Bu verdiğim rakamlar ortalama bir bakım. Kırık ya da çatlak olduğunu sanmıyorum ancak her şeyi bilmekte fayda var.

Tabii ki de sorun. Keman bakım masrafları ortalama 3500’den başla 5000, 6000 TL’ye kadar çıkar. Daha ucuzunu da bulmak mümkün. Ancak bu ne sorunu olduğuna göre değişir. Bu verdiğim rakamlar ortalama bir bakım. Kırık ya da çatlak olduğunu sanmıyorum ancak her şeyi bilmekte fayda var.
Kendisine sordum
Sorun olarak bu yorumları yaptı ve sadece tel değişirse iyi olur dedi
Ne düşünüyorsunuz?

Varsa başka öneriniz bilmek isterim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241217_130445_sahibinden.webp
    Screenshot_20241217_130445_sahibinden.webp
    145.6 KB · Görüntüleme: 4
Bu kadar yıllık bir enstrüman için çizikler vs çok önemli değil. büyük çatlak ve kırıkları olmadığı sürece problem yok. Telleri evet eski gözüküyor. Güzel bir Pirastro Chromcor taksanız çok iyi olacaktır. Eğer her şey legal hatta gidip alma şansınız varsa gerçekten fiyatı uygun alınabilir bir ürün.

Bu kadar yıllık bir enstrüman için çizikler vs çok önemli değil. büyük çatlak ve kırıkları olmadığı sürece problem yok. Telleri evet eski gözüküyor. Güzel bir Pirastro Chromcor taksanız çok iyi olacaktır. Eğer her şey legal hatta gidip alma şansınız varsa gerçekten fiyatı uygun alınabilir bir ürün.
Teşekkür ederim
Son bir soru
Tel için chromcor mu daha iyi tonica mi daha iyi? Yada başka öneriniz var mı?

Teşekkür ederim
Son bir soru
Tel için chromcor mu daha iyi tonica mi daha iyi? Yada başka öneriniz var mı?
Tonica kullanmadığım için pek bilmiyorum işin açığı. Chromcor iyidir ama. Ya da biraz daha bütçeyi arttırırsanız thomastik superflexible alabilirsiniz. Şu an bunu kullanıyorum gayet memnunum.

Tonica kullanmadığım için pek bilmiyorum işin açığı. Chromcor iyidir ama. Ya da biraz daha bütçeyi arttırırsanız thomastik superflexible alabilirsiniz. Şu an bunu kullanıyorum gayet memnunum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link! Görmek İçin Üye Olunuz. Giriş yap veya üye ol.

Aslında bu keman da dikkatimi çekti
Pazarlık payı yok pek fazla, 5500 düşünüyor satıcı
Bununla alakalı görüşünüzü alabilir miyim?

Videodan anlaşıldığı üzere basları çok yoğun değil ancak tizleri açık duyuluyor. Temizde bir kemana benziyor. Bu fiyat bandında alınabilecek bir ürüne benziyor. Tabii her zaman dediğim gibi çalmadan denemeden net bir söylemek doğru olmaz.

Videodan anlaşıldığı üzere basları çok yoğun değil ancak tizleri açık duyuluyor. Temizde bir kemana benziyor. Bu fiyat bandında alınabilecek bir ürüne benziyor. Tabii her zaman dediğim gibi çalmadan denemeden net bir söylemek doğru olmaz.
Acaba tel değiştirsek sorun hallolur mu?

Acaba tel değiştirsek sorun hallolur mu?
Öncelikle bu bir sorun değil aslında. Siz bas tonları daha çok seviyorsanız o zaman sorun olabilir. Tabii tel farklı teller kullanmanız kemanı bir nebze de olsa daha bas tonları yakın ya da daha tiz tonları yakın yapacaktır.

Öncelikle bu bir sorun değil aslında. Siz bas tonları daha çok seviyorsanız o zaman sorun olabilir. Tabii tel farklı teller kullanmanız kemanı bir nebze de olsa daha bas tonları yakın ya da daha tiz tonları yakın yapacaktır.
O halde kemanın yapısıyla alakalı iyi duyulup duyulmaması, teller de iyileştirici yönde iş yapar

Evet böyle diyebiliriz.
Sayın hocam
En son size attığım ve hakkında konuştuğumuz keman, son fiyat olarak 5bin'den aşağı düşmüyor
Kendisi bas karakter bi keman olduğunu söylüyor ve yorumları da incelerseniz, kemanın arkasında
Size zahmet bi kez daha göz gezdirip son görüşünüzü söyler misiniz?
Alınır mı?

Ziyaretçiler için gizlenmiş link! Görmek İçin Üye Olunuz. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:
Sayın hocam
En son size attığım ve hakkında konuştuğumuz keman, son fiyat olarak 5bin'den aşağı düşmüyor
Kendisi bas karakter bi keman olduğunu söylüyor ve yorumları da incelerseniz, kemanın arkasında
Size zahmet bi kez daha göz gezdirip son görüşünüzü söyler misiniz?
Alınır mı?

Her şeyin başında çalmadan alınır mı alınmaz mı sorusuna cevap vermek kendi adıma çok etik olmayacaktır. Ancak değerlendirebilir bir keman. Fiyatı uygun. Bence bir kaç video daha isteyip değerlendirebilirsiniz.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri