Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Org tavsiye ve başlangıç yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kahuna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kahuna

Yeni Üye
Bağlama
Merhaba, Nedendir bilmem org/piyano çalasım geliyor ve bir hevestir tuttu ama ne almam gerekiyor hiç bilmiyorum. Tamamen amatörüm. Sadece aklımdaki parçaları kendi başıma çalabilmek istiyorum.
Normal bilgisayar klavyesiyle çalmaya çalışıyorum ama olmuyor tabii.

. En ucuz şekilde extra hiç özellik olmadan her hangi bir uygulama üzerinden bağlayıp kullanabileceğim bir ürün arıyorum. Dışarıya ses vermesine gerek yok. Bilgisayarın hoparlöründen yada kulaklıktan ses alabilirim sanırım.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link! Görmek İçin Üye Olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Bu linkteki parçaları en basit haliyle çalmayı çalışmayı düşünüyorum. 49 tuş 61 tuş 88 tuş vs hiç bir bilgim yok. Nasıl bir ürün almalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Dediğim gibi benim için ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. 1000 TL civarı çok mu düşük kalır?

merhaba. yazdıklarını okuyunca baya tanıdık geldi. insanın bazen içinde bir şeyler çalmak geliyor ama nereden başlayacağını bilemiyor ya, tam o durum gibi. bence çok güzel bir heves bu, hiç küçümseme. önemli olan başlamak zaten.

şimdi senin anlattığın şey için aslında midi klavye dediğimiz cihazlar tam uygun. ses çıkarmazlar ama bilgisayara usb ile bağlayınca herhangi bir program üzerinden ses alabiliyorsun. yani tam senin aradığın gibi; hoparlöre ya da kulaklığa gelen ses bilgisayardan olacak.

en ucuz çözüm olarak 49 tuşlu bir midi klavye sana fazlasıyla yeter. 61 ya da 88 tuşluk olanlar genelde hem pahalı hem de başlangıç için gerek yok. 49 tuşla çoğu parçayı çalabilirsin, hele ki yavaş yavaş ilerlemek istiyorsan.

1000 TL civarı şu anda sıfır almak için biraz zorlayabilir ama ikinci el bakarsan iş değişir. letgo, sahibinden, facebook grupları gibi yerlerde uygun fiyata bulunabiliyor. mesela m-audio keystation 49, alesis q49, nektar se49 gibi modeller var. çok fazla düğmesi falan olmayan, sade cihazlar. çal, geç

bilgisayara bağlayınca da "cakewalk" gibi ücretsiz bir program kurarsın, içine bir tane piano sesi eklersin, sonra çalmaya başlarsın. bu kadar. çok karışık değil aslında. biraz kurcalarsan çözersin.
bence şu anda yapman gereken şey: ikinci el temiz bir midi klavye bulmak. önce bir bak bakalım fiyatlara, sonra istersen birlikte değerlendirebiliriz.
umarım faydası olur. içindeki hevesi kaybetme. o zaten en güzel başlangıç.

Cevabınız için teşekkür ederim. Her alanda olduğu gibi bu ürünlerde de ikinci elleri yurtdışı sıfır fiyatından pahalıya satılıyor görünüyor :)

Ziyaretçiler için gizlenmiş link! Görmek İçin Üye Olunuz. Giriş yap veya üye ol.

Böyle bi kaç ürün buldum ama ikinci elleri bile pahalı geldi :) Fatura garantileri de yok muhtemelen. BU ürünler kolay bozulan ürünler midir genel olarak?

Bir de midi klavye yerine direkt 61/49 tuşlu ORG alsam onu da bilgisayara takıp program ile kullanabilir miyim? 1000 liraya kalitesiz de olsa 61 tuş org bulunabiliyor. Bu müzik programları orgu da midi klavye gibi görür mü? Orgun içindeki dahili hoparlörü kapanıyor mu? Yoksa her modele göre değişiyor mu?

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri